Het Borowicz Trio en muziek van de Lage Landen

borowicz_trio3

Het Borowicz Trio

Op zondag 19 februari komen Barbara Borowicz (klarinet), Natalia Chudzicka (fluit) en Grzegorz Rudny (piano) naar Groningen. Samen vormen zij het Borowicz Trio. Hun repertoire is breed en op deze zondagmiddag zullen zij o.a. romantische muziek van de Don Carlos opera spelen, als wat meer moderne stukken zoals de Techno Parade van componist G. Connesson.

Muziek van de Lage landen

Klarinetorkest Clarinets Unlimited staat bekend om haar altijd weer verrassende programma. Ook dit keer is het gelukt om een origineel repertoire neer te zetten. Het thema van de gespeelde choirstukken is: ‘Muziek van de Lage Landen’. Op het programma staat onder andere het werk Daedalus en Icarus van de Nederlands-Amerikaanse componist Robert S. Kahn. In de muziek hoort u hoe de vleugels van Icarus smelten als sneeuw voor de zon en hij neerstort in het water. Ook wordt een werk van Beethoventen gehore gebracht, met een Nederlands tintje. In de Egmont Ouverture wordt het verhaal vertolkt van de Graaf van Egmont. Hij protesteerde, samen met Willem van Oranje, tegen de invoering van de inquisitie in de Nederlanden. Net vóór de start van de 80-jarige oorlog wordt hij door de hertog van Alva terechtgesteld, wat één van de vonken is die de opstand tegen de Spanjaarden aanwakkert.

Willem de Fesch is een tijdgenoot van J.S. Bach Deze Nederlandse componist is wellicht een minder bekende naam, maar zijn muziek is niet minder mooi. Clarinets Unlimited speelt een bewerking van Concerto no. 4 uit 1741.

Wat: Clarinets Unlimited met het Borowicz Trio
Wanneer: zondagmiddag 19 februari om 15.00 uur
Waar: Lutherse Kerk, Haddingestraat 23 te Groningen.

De voorverkoop is gesloten. Aan de zaal zijn nog kaarten verkrijgbaar!

Comments are closed.