CU speelt met Kinan Azmeh

Dit jaar bestaat Clarinets Unlimited 25 jaar. Tijd voor een feestje en een mooi jaarprogramma.

In het weekend van 4 en 5 juni zoomen we in op de vluchtelingenproblematiek en werken we samen met de Syrische klarinettist Kinan Azmeh. Op de zaterdag geven we samen met hem 2 workshops voor kinderen in de azc’s van Musselkanaal en Oude Pekela. Op zondag geven we een ochtendconcert in muziekschool Vrijdag te Groningen.

Datum en locatie:
Groningen
zondag 5 juni, 11.30 uur. Muziekschool Vrijdag aan de Sint Jansstraat te Groningen.

Toegang: € 15,00 aan de zaal of € 12,50 in de voorverkoop. Kinderen € 5,-. De voorverkoop is inmiddels gesloten.

LET OP: eerder is gecommuniceerd dat dit concert in de Kloosterkerk te Ten Boer zou plaatsvinden.

Uitgelicht:

In het kader van het 25-jarig bestaan van dit Groninger klarinetorkest is een samenwerking georganiseerd met Vluchtelingen Werk Noord Nederland en de Syrische klarinettist Kinan Azmeh, die van 2 tot 5 juni in Het Noorden bij Clarinets Unlimited te gast zal zijn. Na een dag repeteren, zullen op zaterdag 4 juni twee workshops voor vluchtelingenkinderen worden gegeven in de asielzoekerscentra van Musselkanaal en Oude Pekela. Het project wordt op zondag 5 juni afgesloten met een jubileumconcert in muziekschool Vrijdag in Groningen.

Samenwerking met VWNN

Clarinets Unlimited heeft voor haar jubileumjaar lang nagedacht hoe hieraan invulling te geven. Naar aanleiding van de actualiteit met betrekking tot de vluchtelingenproblematiek, is er een samenwerking gezocht met Vluchtelingenwerk Noord Nederland. Uitgangspunt daarbij is dat muziek verbroedert, troost biedt en geen grenzen kent. Samen met de in New York woonachtige Syrische klarinettist Kinan Azmeh is een kort project opgezet, waarbij er voor de in de AZC’s van Musselkanaal en Oude Pekela wonende kinderen een workshop wordt gegeven. Hierbij kunnen ze kennis maken met de klarinet. Er zal voor de kinderen worden gespeeld, maar vooral ook samen muziek worden gemaakt.

Kinan Azmeh

Kinan Azmeh (Damascus, 1976) begon met klarinetspelen op zijn zesde en studeerde later aan het Arabische conservatorium van Damascus. In 2013 ontving hij zijn master’s degree in muziek aan de Juilliard School in New York.

Azmeh wordt wel gezien als één van de opkomende stermusici en componisten van Syrië. Zijn onderscheidende geluid door verschillende muziekstijlen heen, zijn omschreven door De New York Times als ‘zeer virtuoos en intens bezield’. Azmeh speelde in o.a. Carnegie Hall, The Royal Albert Hall, Opera Bastille en der Philharmonie. Daarnaast  speelde hij samen met musici en groepen als Yo-Yo Ma’s Silk Road Ensemble, zangeres Aynur, de Berlin Philharmoniker, pianist Daniel Barenboim, maar ook het Nederlandse Calefax Rietkwintet. Dit voorjaar speelt hij samen met trompettist Erik Vloeimans.

kinan-azmehs-cl

Kinan Azmeh (bron: www.Kinanazmeh.com)
Bekijk hier één van de video’s van Kinan Azmeh.

Grenze(n)loos

Het jubileumconcert van Clarinets Unlimited staat in het teken van Grenze(n)loos. Het orkest neemt de luisteraar mee in een reis om de wereld. Samen met Kinan Azmeh wordt de ’Suite for improvisor and orchestra’ van Azmeh gespeelt en reizen we van Syrië naar Turkije met ‘A journey through Turkey’ van Martijn Rondel. Via de Balkan (Egy Torz, Bela Bartók) reizen we verder Europa in met de ‘Norwegian Dances’ van Edvard Grieg en de ‘Russische dansen’ van Mikhail Glinka. Verder staat een deel van de ‘Saudades do Brasil’ van de Franse componist Darius Milhaud op het programma.

Het orkest is ontzettend blij om met een speler als Kinan Azmeh te mogen spelen. Voor Groningen is het uniek om een speler als Azmeh te ontvangen.

Comments are closed.