Meester-Leerling

Als men terugdenkt aan de schooljaren dan komen bij menigeen dikwijls goede herinneringen boven aan de leraren en leraressen. Zij speelden een belangrijke rol in het schoolleven. Zij vertelden spannende verhalen bij de geschiedenislessen, lazen een mooi gedicht voor en lieten interessante feiten zien over planten en dieren bij de biologieles. Dat geldt natuurlijk ook voor muzieklessen.

De Hongaarse componist Zoltán Kodály zei eens: “Onderwijs muziek op zo’n manier dat het voor de leerling een vreugde is; het brengt liefde voor fijne muziek teweeg die een leven lang meegaat”.

Is dit geen mooi uitgangspunt voor het thema Meester-Leerling dat het orkest nu voor u heeft uitgekozen? En dan te bedenken dat er enkele jaren geleden een overheidscampagne heeft plaatsgevonden met als thema: ‘Muziek maakt slim’. Het is dus een goede keuze om met muziek bezig te zijn!

Toen het orkest zich over het thema Meester-Leerling boog, werd er voor dit concert eerst een programma samengesteld van enkele componisten met hun leerling. Als voorbeeld noemen we de componist César Franck. Claude Debussy had korte tijd les bij hem.

Deze middag geeft het orkest tevens klarinetleerlingen de gelegenheid alleen, met zijn tweeën of met een groepje een muziekstuk ten gehore te brengen. Maar… wat is er uitdagender om ook eens mee te spelen als orkestlid en dat kan nu! Er is een plek vrijgemaakt tussen de orkestleden en… er kan een partijtje meegeblazen worden.

Laat u meevoeren met de klanken van de klarinetten!

zondag 7 juli om 15:00 in de Kloosterkerk, Kerkpad 3, Ten Boer met klarinetleerlingen van Yfynke Hoogeveen, m.m.v. Loes van Ras (piano).

De toegangsprijs in Ten Boer is €7,50 voor volwassenen, €5,- voor kinderen tot 18 jaar. Kaarten zijn bij de ingang van de kerk te koop.

zaterdag 5 oktober om 16:00 in Muziekschool Scala, De Plataan, Vledderstraat 3 in Meppel. Toegang €5,- incl. consumptie.

zaterdag 12 oktober om 16:00 in de Doopsgezinde Kerk, Zuiderbuurt 26, Drachten met klarinetleerlingen van Jannie Reijenga.

Comments are closed.