Terug van weggeweest

Geïsoleerd waren we.

Als een moderne Robinson Crusoë zaten velen van ons eenzaam op een eilandje. We werden ons daarbij bewust van het gemis aan gezelligheid maar ook een ‘rondje’ cultuur was niet mogelijk want de musea, theaters en concertzalen waren dicht. Bij gebrek aan beter luisterden en keken we thuis naar een theatervoorstelling, een concert en namen een boek ter hand om, op deze manier, te genieten van reproducties van schilderijen.

In die periode ging het klarinetorkest Clarinets Unlimited in een noodzakelijke lockdown.

Na enkele maanden begon het orkest digitaal te repeteren en sinds 2 juni jl. zijn we weer ‘live’ bezig met het idee om in de zomer een concert te geven: een ‘lock-free’-concert.

De muziekcommissie is in het archief gedoken en heeft gekozen voor een afwisselende programmering – van een Psalm van Sweelinck uit 1614 tot een Wals van Henry uit 1999 – voor dit muziekgebeuren dat gehouden wordt op zaterdag 10 juli a.s.

In verband met de (versoepelde) coronamaatregelen, kiezen we voor twee korte concerten van circa 45 minuten waarbij per concert maximaal 30 luisteraars aanwezig kunnen zijn.

  • ’s Morgens zal een tuinconcert in Thesinge plaatsvinden op een prachtige plek, midden in de natuur.
  • ’s Middags zal een concert worden gehouden in de Kloosterkerk van Thesinge.

Zaterdag 10 juli om 11:30 uur
Familie Schouteten
Lageweg 26
9727 TB Thesinge

Voor het tuinconcert geldt: graag op de fiets komen voor zover dit mogelijk is. Er is bij deze locatie geen parkeergelegenheid. Als je vanaf Garmerwolde Thesinge binnenkomt via de Lageweg kan er geparkeerd worden aan de Schutterslaan, net voor de Lageweg doodlopend wordt. Het laatste stuk (ca. 500 meter) moet lopend worden afgelegd. De boerderij kan wel met de auto bereikt worden om personen die slecht ter been zijn af te zetten.

Zaterdag 10 juli om 14:00 uur
Kloosterkerk
Kapelstraat 2
9727 PJ Thesinge

Wij zijn blij om weer van ons te kunnen laten horen en dan nog wel op twee mooie plekken in Thesinge. We zien uit naar uw komst.

Kaarten kosten €7,50, of €2,50 voor kinderen tot 12 jaar.

Comments are closed.