Basklarinettiste Fie Schouten

Klarinetorkest Clarinets Unlimited uit Groningen werd opgericht in 1991 en viert dit jaar haar dertigjarig jubileum. Beetje onlogisch zo 31 jaar na oprichting, maar vorig jaar werd het noodgedwongen niet veel met de concerten.


Op 17 december zal dit jaar spectaculair worden afgesloten met de uitvoering van het stomende Bass Clarinet Double Concerto van Jonathan Russell. Solisten zijn de basklarinettisten Fie Schouten (verbonden als docent basklarinet aan het Prins Claus Conservatorium) en Femke van den Bergh (leerling van Fie Schouten).


Het is de eindpresentatie van een multichoir ontmoeting: het Groningse orkest nodigde de Zwolse collega’s van Klarinjo uit alsmede Friese klarinet spelers van de Lucky Clarinets uit Sneek. Met zijn allen vormen ze een orkest van maar liefst 50 spelers groot.

De orkesten brengen afzonderlijk ook eigen werk ten gehore.


Waar? Immanuelkerk Overwinningsplein 1 te Groningen.
Wanneer? 16.00 u
Toegang: 10 Euro, studenten en kinderen betalen 5 Euro.

Reserveer hier je kaarten.

Comments are closed.