Concert in de Doopsgezinde Kerk

Klarinetorkest Clarinets Unlimited geeft op 12 februari a.s. een concert in de Doopsgezinde Kerk aan de Boteringestraat 33 te Groningen. Het thema van dit concert is: de schijnwerper op de wat onbekendere klarinetten binnen het orkest.

Dit vraagt enige toelichting: de meest gangbaar bespeelde klarinet is de besklarinet. Daar begin je meestal mee aan de muziekschool, toen die er nog was althans. Er bestaan echter ook hogere klarinetten: de es en de as. En een flink aantal lagere klarinetten: de altklarinet, de basklarinet, de contra-altklarinet, de contrabasklarinet, de sub-contrabas- en de octobasklarinet.

In dit programma komen nu juist deze wat onbekendere instrumenten aan bod. In het stuk Moonlight van de Duitse componist Johan de Wit spelen uitsluitend de laagste instrumenten samen. In de “Olifant” van Saint-Saëns uit diens beroemde Carnival des animaux speelt de contra-altklarinet de hoofdrol. En in de Ballade van Bozza is de basklarinet aan de beurt. De esklarinet tenslotte horen we in Fujiko van Andy Scott in de hoofdrol. Maar de besklarinetten ontbreken natuurlijk niet.

We hopen u/jullie te mogen begroeten de 12e februari. Het concert begint om 15.00 uur.

Wanneer: zondag 12 februari
Plaats: Doopsgezinde Kerk, Oude boteringestraat 33, Groningen
Toegang: Euro 12,50 aan de zaal.
Jongeren en studenten betalen Euro 5,-

Kaartenvanaf nu alleen nog aan de zaal.

Comments are closed.