Bach en consorten

Clarinets Unlimited speelt werken van Bach en consorten. Bach heeft veel orgelwerken gecomponeerd en laat het geluid van een clarinet choir nu aardig in de buurt komen van dat van een kerkorgel. Daarom zijn veel werken van Bach heel geschikt om te worden gespeeld door ons orkest.

Naast composities van Johann Sebastian, spelen we ook werken van zijn zoon Johan Christiann en tijdgenoten zoals Buxtehude.

Toelichting door Rinke van der Valle

De bekende Bach-expert Rinke van der Valle zal op het concert toelichtingen geven op de gespeelde werken en ingaan op de vraag waarom Bach nooit 1 noot voor klarinet schreef! Rinke de Valle is auteur van het boek ‘Geen dag zonder Bach’. Dat boek bevat interviews met o.a. Ton Koopman, Maarten ’t Hart en Leo van Doeselaar waarin zij vertellen wat Bach voor hen betekent. Meer info op de website van Rinke van der Valle.

Doopsgezinde kerk Groningen

De Doopsgezinde Kerk in Groningen is de mooie locatie met geweldige akoestiek waar de muziek van Bach en ons orkest goed tot zijn recht komen.

Locatie: Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Tijdstip: Zondag 4 februari 2024

Aanvang: 14.30 uur

Kaarten zijn niet meer te koop.

Comments are closed.