Samenwerkingsproject Kassel – Groningen

Muziek verbindt. Via muziek kwamen we in contact met (bas)klarinettist, componist en arrangeur Johan de Wit uit Kassel, Duitsland. In 2024 leidt dit tot een samenwerking, waarbij Clarinets Unlimited op 15 en 16 juni in Kassel optreedt samen met het ensemble Tiefgang. Dit professionele ensemble bestaat uit basklarinetten en een contrabasklarinet. Werkelijk het laagste geluid van de klarinetfamilie.

Tijdens het tegenbezoek van Tiefgang bij ons in Stad geven we op zaterdag gezamenlijk een concert in de Lutherse Kerk. Er staan veel originele en nieuwe werken op het programma. O.a. de Vier Temperamente van Johan de Wit. Hierin zullen we zowel de Cholerische, de Phlegmatieke, de Sanguinische als de Melancholische kanten van de mens voorbij horen komen. Johan de Wit treedt hierbij als verteller/acteur op.

Ook spelen we een aantal arrangementen van Johan de Wit van bekende werken. Tiefgang brengt twee werken: Good Morning Blues en Message from the Deep van Johan de Wit. En nieuwe werken van Thomas Zender en Ludwig Senfl. Clarinets Unlimited staat als vanouds onder leiding van Karin Vrieling. Het orkest (leeftijd 22-60+) bestaat uit een twintigtal gevorderde amateurs die wekelijks repeteren in de Stad.

Concert 29 juni Lutherse Kerk Groningen

Kom onze ensembles beluisteren op zaterdag 29 juni in de Lutherse Kerk in Groningen.

Locatie: Lutherse Kerk, Haddingestraat 23, Groningen

Tijdstip: Zaterdag 29 juni 2024

Aanvang: 20.30 uur

Toegang: 18,00 euro aan de zaal.
Studenten en jongeren tot en met 12 jaar: 5 euro.

Kaarten zijn aan de zaal te verkrijgen.

Concert Clarinets Unlimited Tiefgang

Comments are closed.