1996-1997

Activiteiten in 1996

Barokmuziek en klassieke muziek

Op zaterdag 20 januari gaf Clarinets Unlimited een concert in de Doopsgezinde Kerk in Groningen, aanvang 20:00. We speelden hier een programma met barokmuziek en klassieke muziek.

Programma “Swingende muziek”

Clarinets Unlimited speelt swingend met werken van o.a. A. Frackenpohl, D. Hyman, G. Jacob, L. Niehaus. Op het concert op vrijdag 28 juni om 20:00 in de Pelstergasthuiskerk, Pelsterstraat 43 in Groningen was te gast het Conservatorium Klarinet Kwartet; zij speelden werken van o.a. Ton de Leeuw.

Winterseizoen 1996/1997

Vanaf woensdag 4 september repeteren we op een nieuwe locatie, niet meer in het Poortershoes, maar in het Nieuwe Kunstencentrum, Oliemulderstraat 51 in Groningen.

Een concert aan het eind van het jaar: Het Muziekpakket in het Stadsparkpaviljoen op woensdag 18 december, Harmonie ’67 en Clarinets Unlimited.

Activiteiten in 1997

Studieweekend en concert

In kampeerboerderij De Hullen in Roden hebben we een studieweekend gehouden op 11 en 12 januari. Het was feest, want we bestonden 5 jaar (en een beetje)!

Op de zondag van dit weekend speelden we om 15:00 in de recreatiezaal van bejaardentehuis “De Noorderkroon” in Roden.

Leegkerk

Op vrijdag 17 januari gaven we in de Hervormde Kerk in Leegkerk een concert o.l.v. Jos van Lierop.

Lustrumconcert Hendrik de Cock

Clarinets Unlimited speelde op het lustrumconcert t.g.v. 50 jaar V.C.S. Hendrik de Cock, op zondag 27 april in de Jozefkerk in Groningen.

Festival “Whoops! that Clarinet”

Van zaterdag 5 april t/m zondag 1 juni werd op diverse plekken in Groningen e.o. het klarinetfestival “Whoops! that Clarinet” gehouden, waarin Clarinet Unlimited een belangrijke rol vervulde.

Het programma van Clarinets Unlimited tijdens dit festival bestond uit de volgende stukken, die speciaal voor ons of voor het festival werden geschreven:

  • Movement, van Bert Heikema
  • Zodiac, van Jan Wip
  • Lost expectations, van Gerda Geertens
  • Quips, van Frans Vuursteen
  • Fleeting for Clarinet Choir, van Rob du Bois

Tijdens dit festival hebben we een groot aantal concerten gegeven:

  • zaterdag 5 april: Startdag Whoops!-Clarinet Choir in het IVAK, Delfzijl, van 10:00 tot 17:00. ‘s Avonds om 20:00 was er een concert van alle Whoops!-choirs in de Kruiskerk in Delfzijl: het Whoops!-kinderchoir o.l.v. Izebrand de Boer, Clarinets Unlimited o.l.v. Jos van Lierop en het Whoops!-Clarinet Choir o.l.v. Piet Jeegers.
  • woensdag 21 mei: Concert Whoops!-choirs in ’t Kielzog in Hoogezand om 20:00; Clarinets Unlimited werd deze avond gedirigeerd door Jos van Lierop en Rob Smit.
  • vrijdag 23 mei: Concert Whoops!-choirs, ICO in Assen om 20:00: het Whoops!-kinderchoir o.l.v. Izebrand de Boer, Clarinets Unlimited o.l.v. Jos van Lierop en het Whoops!-Clarinet Choir o.l.v. Piet Jeegers.
  • woensdag 28 mei: een concert van Gamma en Clarinets Unlimited in de Doopsgezinde Kerk in Groningen om 20:15. Clarinets Unlimited stond o.l.v. Jos van Lierop en Rob Smit.
  • zaterdag 31 mei: Concert Whoops!-choirs in De Oosterpoort, Groningen om 20:15; CU o.l.v. Jos van Lierop en Rob Smit.

Koffieconcert

Koffieconcert in de Twaalf Hoven in Winsum op zaterdag 15 november.