2000

Uitwisseling naar Haarlem

Het weekend van 12 en 13 februari zijn we op bezoek geweest bij het Haarlems Clarinet Choir. Naast gezamenlijke repetities hebben we twee gezamenlijke concerten gegeven:

  • zaterdag 12 februari in de Lutherse Kerk, Witte Herenstraat 20 in Haarlem om 20:00, met Clarinets Unlimited, het Haarlems Clarinet Choir en het Haarlems Blazers Consortium;
  • zondag 13 februari in de Hildebrandtzaal van het Muziekcentrum Zuid-Kennemerland (MZK) aan de Bosboom Toussaintlaan in Heemstede door Clarinets Unlimited, Haarlems Clarinet Choir, Hein Pijnenburg op basklarinet en klarinetleerlingen van het MZK.

Franse muziek

Een programma met Franse muziek van o.a. Debussy, Gounod en Ravel. Het concert in Groningen was op zaterdag 19 februari om 20:00 in De Cirkel, Korreweg 47 in Groningen.

Peter en de Wolf

In het sprookje Peter en de Wolf, van Sergei Prokovief, worden alle dieren en personages uitgebeeld door een instrument of groep instrumenten. Daarnaast is er een verteller die het verhaal voordraagt. De bewerking voor klarinetorkest is gemaakt door onze dirigente Karin Vrieling.

Op zaterdag 27 mei hebben we een repetitiedag gehouden van 11:00 tot 18:00. Daarna hebben we een groot aantal concerten gegeven:

  • zaterdag 1 juli om 19:30 speelden we op een klarinetavond in het Centrum voor Kunstzinnige Vorming, Ottoplein 2 in Dronten; op deze avond speelden leerlingen van Karin Vrieling, en speelde Clarinets Unlimited o.a. Peter en de Wolf;
  • vrijdag 7 juli: een concert samen met Clarinet Choir Calamus uit Almelo in de Theaterzaal in “Hof 88”, Elizabethhof 2 in Almelo, aanvang 20:00;
  • zaterdag 8 juli hebben we een concert gegeven in de Stedelijke Muziekschool Groningen om 20:00, met naast Peter en de Wolf een Oost-Europees programma;
  • zaterdag 30 september: koffieconcert in de Twaalf Hoven in Winsum om 10:30;
  • vrijdag 13 oktober hebben we Peter en de Wolf ’s avonds om 20:30 uitgevoerd in de Bibliotheek in Haren;
  • zondag 15 oktober was voorlopig de laatste keer dat we dit sprookje hebben gespeeld, op een kinderconcert in de Openbare Bibliotheek Groningen om 15:00.

Kerstconcert

Op woensdag 20 december hebben we een kerstconcert gegeven in de Twaalf Hoven in Winsum om 19:30.