2006

15-jarig lustrum

Clarinets Unlimited bestaat 15 jaar! Ter gelegenheid hiervan organiseerden we een weekend vol activiteiten. We speelden een programma met werken die speciaal voor of door Clarinets Unlimited zijn gecomponeerd of gearrangeerd.

Lustrumweekend met klarinetdag

Van 3 t/m 5 februari was het clarinet choir uit het Belgische Izegem bij ons te gast. Op 4 februari hebben we een klarinetdag georganiseerd, waaraan klarinettisten uit het hele land deelnamen. Klik hier voor de informatie van deze dag.

Zaterdagavond was om 19:30 uur de slotpresentatie van de klarinetdag, met optredens van het Clarinet Choir uit Izegem o.l.v. Francis Baert, Clarinets Unlimited o.l.v. Karin Vrieling en verschillende ad hoc ensembles. Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, toegang: €5,-

Op zondag 5 februari was er om 12.00 uur een concert met 3 choirs:

  • Clarinet Choir Izegem (België) o.l.v. Francis Baert
  • Capriccio Clarinet Orchestra (Hoogezand/Haren) o.l.v. John de Beer
  • Clarinets Unlimited (Groningen) o.l.v. Karin Vrieling

Op dit concert werd muziek ten gehore gebracht van o.a. Dvorak, Orff en Moussorgsky. Locatie: Prins Claus Conservatorium Groningen (Veemarktstraat), toegang €8 en voorverkoop €6.

Artikel in de Groninger Gezinsbode van 8 februari 2006 naar aanleiding van de klarinetdag:

Groninger Gezinsbode 8 februari 2006

Klik op het artikel voor een grote versie

Artikel in het Dagblad van het Noorden van 6 februari 2006 naar aanleiding van de klarinetdag:

Dagblad van het Noorden 6 februari 2006

Klik op het artikel voor een grote versie

Concert in Zwolle

Zaterdag 11 februari om 16.00 speelde CU de Schilderijententoonstelling van Moussorgsky en delen uit de Carmina Burana van Orff in de Lutherse Kerk, Koestraat 2-4, Zwolle, toegang gratis.

Samenwerking met Focus Vocaal

Samen met het vrouwenkoor Focus Vocaal speelden we op zondag 11 juni in de kerk in Hellum: we begeleidden het koor in het Lacrimosa uit het Requiem van Mozart. Een week later, op zondag 18 juni, speelden we eerst vlakbij het Groninger Museum en later in de Der Aa-kerk, wederom samen met Focus Vocaal.

Thema: voor en door Clarinets Unlimited

Het thema voor ons concert voor de zomervakantie was “voor en door Clarinets Unlimited”, oftewel werken die gearrangeerd of gecomponeerd zijn voor Clarinets Unlimited, of door onze eigen leden. We speelden o.a. Canzona van Giovanni Gabrieli, bewerkt door onze dirigente Karin Vrieling, en Fuga XVI van J.S. Bach, bewerkt door de eerste dirigent van CU, Johan Bijen; ook speelden we Camels in the Desert, gecomponeerd door Ronald Dorenbos, een van onze oud-leden.

Op zondagmiddag 9 juli speelden we dit programma om 14:30 in de Dorpskerk van Eelde, Hoofdweg 74.