2008

Noordelijke Klarinetdag 2008, zaterdag 26 januari

Net als vorig jaar werkten we mee aan de Klarinetdag van de Stedelijke Muziekschool Groningen. Deze dag was op zaterdag 26 januari 2008 vanaf 9:00 uur, met o.a. een masterclass en workshops, waaronder een groot clarinet choir voor alle deelnemers.

Groningen aan de Thames, zondag 10 februari

De aankondiging voor dit concert:

klik op het affiche voor een grote versie

Affiche

Op zondag 10 februari zullen in de Lutherse kerk aan de Haddingestraat in Groningen vooral Engelse klanken te horen zijn. Wij zullen dan een concert verzorgen met het thema ‘Engeland’. Werken van bekende Engelse componisten als Edward Elgar, William Boyce en Gordon Jacob zullen in een bewerking voor klarinetorkest te beluisteren zijn. Ook worden enkele origineel voor klarinetorkest gecomponeerde werken gespeeld, zoals het stuk Gordian Knots dat Guy Woolfenden schreef voor het (beroeps)klarinetorkest The British Clarinet Ensemble.

Aan het concert zal medewerking worden verleend door pianist Jos Janssen en mezzosopraan Elzemien Brouwer. Zij spelen tijdens dit concert ook werken van Engelse componisten, waaronder een stuk van Edward Watson op teksten van William Shakespeare.

Openbare Bibliotheek Groningen, zondag 9 maart

Op zondag 9 maart 2008 speelden we in de Openbare Bibliotheek in Groningen een aangepast programma voor kinderen. Het was een luchtig programma (waaronder muziek met verteller), zeer toegankelijk voor jong maar ook voor oud. Net als een eerder kinderprogramma dat we speelden in de Openbare Bibliotheek, bleek het concert al snel uitverkocht!

Lutherse Kerk in Zwolle, zaterdag 11 oktober

Op zaterdag 11 oktober gaven we vanaf 15:30 uur een concert in Zwolle in de Lutherse Kerk, Koestraat 4, in het kader van Kerken als podium.