2009

Noordelijke Klarinetdag 2009, zaterdag 31 januari

Clarinets Unlimited vormde de basis van een groot klarinetchoir tijdens de Klarinetdag van de Stedelijke Muziekschool Groningen. Gedurende de dag waren er allerlei activiteiten, waaronder een masterclass en diverse workshops.

Concert in de bibliotheek in Groningen

Op zondag 29 maart hebben we ’s middags gespeeld in de bibliotheek in Groningen.

Statenzaal in Zwolle: thema ‘dieren’

klarinetconcert

Affiche concert Zwolle

  Op vrijdag 8 mei 2009 hebben we ’s avonds tussen 20:30 en 21:30 gespeeld in de Statenzaal van de bibliotheek in Zwolle. Op de website van de bibliotheek in Zwolle is meer informatie te vinden. We speelden bij dit concert werken rond het thema ‘dieren’, met op het programma onder andere delen uit het Carnaval der Dieren van Saint-SaĆ«ns en een dans uit Tschaikovsky’s Zwanenmeer.

Kinderconcert in Nieuwe Kerk

Op zaterdag 13 juni speelden we tijdens de Concertfinale van het festival On Wings in de stad Groningen. Ons concert was in de Nieuwe Kerk (Nieuwe Boteringestraat) om 13.00 uur. Het was een speciaal Kinderconcert, met werken rond het thema ‘dieren’, afgewisseld met dierengedichten. Meer info over On Wings staat op de festivalsite.

poster-concert-cu-14-juni-2009Concert Lutherse Kerk

Op 14 juni 2009 was ons concert in de Lutherse Kerk in Groningen (Haddingestraat). Tijdens de eerste helft van dit concert speelden we werken rond het thema ‘dieren’, met op het programma delen uit Carnaval der dieren van Camille Saint-Saëns (bewerking door ons orkestlid Alard de Boer) en delen uit de filmmuziek The Gadfly van Dmitri Shostakovich. De muziek werd afgewisseld met mooie dierengedichten en teksten van o.a. Toon Tellegen en Kees Stip, voorgedragen door Lex van der Gaag.

Na de pauze speelde Ensemble Drie (fluit-klarinet-accordeon). Zij speelden onder meer Lluna, een compositie van de Engelse componist Daniel Bimbi, die gebaseerd is op een popliedje uit de jaren negentig. Meer info over het ensemble: drie.bekijknu.nl . CU sloot het concert af met een schitterende, originele compositie voor klarinetorkest: Preludium en Canzona van Norman Heim.