2010

Noordelijke Klarinetdag

afficheklarinedag2010_web_klein Op zaterdag 30 januari 2010 werkte Clarinets Unlimited mee aan de Noordelijke Klarinetdag, georganiseerd door de Stedelijke Muziekschool in Groningen. Naast het grote klarinetensemble waarvan we de basis vormden, waren er nog vele andere activiteiten waar de deelnemers aan mee konden doen. De dag werd afgesloten met een concert waarin ten gehore werd gebracht wat die dag was bereikt.

Uitwisseling Koorenhuis Klarinet Ensemble

In het weekend van 13 en 14 februari 2010 was het Koorenhuis Klarinet Ensemble uit Den Haag (o.l.v. Coen Wolfgram) bij ons te gast. Op zondag 14 februari gaven we samen een concert, om 14.30 uur in de Synagoge in de Folkingestraat. We speelden werken van o.a. J.S. Bach (Sinfonia uit Cantate 146), Beethoven (deel 1 van Symfonie nr. 1 in C, opus 21), Schubert (Rosamunde), Mozart (Symfonie nr. 40) en een aantal bijzondere stukken van minder bekende componisten.

Poster concert februari 2010 - website1

In het Dagblad van het Noorden stond op 12 februari 2010 een artikel over dit concert:

Concert 2010-02-14 (artikel DvhN)

Klik op het artikel voor een grotere versie

Concert i.s.m. Noord Nederlands Gitaar Ensemble

Op zondag 13 juni 2010 gaven we om 15:00 in een verrassende combinatie een concert i.s.m. het Noord Nederlands Gitaar Ensemble in de Synagoge te Groningen. Beide orkesten brachten eigen werk ten gehore, en ook speelden we een aantal gezamenlijke stukken.

Concert op Schiermonnikoog

Op zaterdag 26 juni 2010 hebben we ’s avonds om 20:15 gespeeld in de Nederlands Hervormde kerk op Schiermonnikoog. We gaven een concert met een Italiaans programma, met onder andere Ancient Airs and Dances, Suite No.1 van Ottorino Respighi, La Passarella di Addio van Nino Rota en La Forza del Destino van Guiseppe Verdi.

Open repetitie op wijkfeest Oosterpark

Woensdag 8 september hebben we een deel van onze wekelijkse repetitie als open repetitie gehouden tijdens het wijkfeest van de Oosterpark in Groningen. Gedurende drie dagen presenteerden allerlei verenigingen zich aan de wijk in een circustent aan de Merelstraat in Groningen.

European Clarinet Festival

Het eerste weekend van november is Clarinets Unlimited naar België geweest voor het European Clarinet Festival. Dit werd gehouden van 4 t/m 7 november in Kortrijk. Op zondagmiddag hebben we een concert gegeven op dit festival; we speelden werken uit ons Russische programma: Scherzo van Mussorgsky; Vocalise van Rachmaninoff; Chœur des Villageois van Alexander Borodine; en Eight Russian Folk Songs van Anatoly Lyadov.