2011

Noordelijke Klarinetdag, Stedelijke Muziekschool in Groningen

Clarinets Unlimited verleende op zaterdag 29 januari 2011 haar medewerking aan een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door de Stedelijke Muziekschool in Groningen, waarbij de klarinet centraal staat. Tijdens deze dag worden meerdere workshops georganiseerd voor beginnende en gevorderde klarinettisten. Voor het complete programma van de Noordelijke Klarinetdag klik hier.

Op de afsluitende presentatie gaf Clarinets Unlimited een klein concertje.

De Doorrit, Garnwerd (i.s.m. café Hammingh)

Zondag 27 februari 2011 van 12.00 uur tot 15.00 uur gaven we een lunchconcert rond het thema Rusland in café Hammingh in Garnwerd.

Onze dirigent, Karin Vrieling, heeft op zaterdag 26 februari op Radio Noord een interview gegeven over dit concert. Klik hier om dit interview te beluisteren.

Plantagekerk, Zwolle

Zaterdag 12 maart 2011 om 15.30 uur gaven we een concert met werken rond het thema Rusland.

Festival Classique in Den Haag

In het weekend van 18 en 19 juni had ons orkest een uitwisseling met het Koorenhuis Klarinetchoir uit Den Haag. Dit orkest is in februari 2010 in Groningen te gast geweest; in juni zijn wij voor een tegenbezoek in Den Haag geweest.

Van 14 t/m 19 juni werd in Den Haag ook het Festival Classique gehouden, met veel aandacht voor de klarinet. Clarinets Unlimited gaf op zaterdag 18 juni een (gratis toegankelijk) concert op het Plein, om 13:30 uur. We speelden hier werken die door de orkestleden uit 20 jaar CU-repertoire waren uitgekozen, zoals de Fuga in g mineur van J.S. Bach, delen uit de Schilderijententoonstelling van Mussorgsky, en delen uit de Peer Gynt Suite van Grieg.

Zondag 19 juni stond het festival in het teken van de klarinet. Op deze Klarinetdag (genaamd: Klarinet: vét!) werd o.a. een groot klarinetchoir gevormd met 127 deelnemers! Dit mega-orkest gaf een concert op het Hofvijverpodium. Op de website van het festival staat meer informatie.

Concert in Lemele

Op dinsdagavond 12 juli hebben we een besloten concert gegeven in vakantiecentrum De Imminkhoeve te Lemele.

Klarinet en Ritme

Draft 1_v2

Op 26 en 27 november vierde Clarinets Unlimited haar 20-jarig bestaan met het project ‘Klarinet en Ritme‘. Op 26 november gaven we een spetterend concert in samenwerking met slagwerkers van het Prins Claus Conservatorium Groningen. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de Groninger componist Bert Heikema een compositie geschreven voor klarinetkoor en slagwerkers. Ook heeft de Zwitsers-Duitse klarinettist Claudio Puntin samen met ons twee nieuw werken gepresenteerd.

Plaats: Prins Claus Conservatorium, Veemarktstraat 76, 9724 GA Groningen
Aanvang: zaterdag 26 november 20.15 uur

Op zondag 27 november gaven we een lunchconcert in muziekinstrumentenmuseum Vosbergen in Eelde, waar kleinere ensembles verschillende muziekstijlen hebben gepresenteerd op deze bijzondere lokatie.

Plaats: Muziekinstrumentenmuseum Vosbergen (www.museumvosbergen.nl), Vosbergerlaan 35, 9761 TJ Eelde
Aanvang: zondag 27 november 12.00 uur

Het project Klarinet en Ritme werd mede mogelijk gemaakt door subsidies van de Kunstraad Groningen, stichting H.S. Kammingafonds, het Prins Bernard Cultuurfonds en het Büchli Fest-Meijerfonds.

logo-kunstraad_CMYK cultuurfonds_horizontaal_kleur

Tevens danken wij de volgende partners voor hun support aan dit project:

Eetcafe De Smederij, Tuinstraat 4. Elke dinsdagavond Jazz Sessions.
Timbre Music, importeur van FP rietbinders voor klarinet en saxofoon www.rietbinder.com
Niels Schaap Muziekatelier Groningen, professionele reparatie, revisie, onderhoud en aanpassing van blaasinstrumenten www.nielsschaap.nl
Copyright Copyshop www.copyright.nl

Voorafgaand aan het lustrumweekend heeft onze dirigent een interview gegeven op Radio 4 in het programma Viertakt, over zowel het lustrum als de nieuwe uitgeverij de Klarinet voor klarinetmuziek. Klik hier om dit interview te beluisteren.