2012

Noordelijke klarinetdag

Ook dit jaar deed Clarinets Unlimited mee met de Noordelijke Klarinetdag, georganiseerd door de Muziekschool Groningen. Op zaterdag 4 februari waren er diverse workshop, waaronder een groot clarinet choir waarvan wij de basis vormden. De dag werd afgesloten met een presentatie door alle deelnemers; Clarinets Unlimited gaf hier een kort concertje.

Bevrijdingsconcert

Op 5 mei gaven we een concert in Beilen. We speelden een gedeelte van ons programma tijdens het Bevrijdingsconcert van het Beiler Harmonie Orkest. Zaterdag 5 mei, 19.30 uur, Valkenhof Zalencentrum (Pauluskerk), Witte Valkenstraat 4, Beilen.

Programma met solisten

 

Op zaterdagavond 30 juni 2012 gaven we een concert in de Doopsgezinde Kerk in Zwolle, Wolweverstraat 9. Aanvang 20.00 uur.

Op zondagmiddag 1 juli 2012 gaven we een concert in de synagoge in Groningen, Folkingestraat 60. Aanvang 14.30 uur.

Bij beide concerten speelden we werken met solisten. Op het programma stond onder andere het indrukwekkende New York Counterpoint, een werk van Steve Reich voor 11 klarinettisten. Daphne Schrama (student bij CĂ©leste Zewald aan het Prins Claus Conservatorium) nam hierbij de solopartij voor haar rekening. Marten Koetsier (trompet) speelde met ons het Rondo uit het virtuoze trompetconcert van Johann Hummel. Dineke Hunse (sopraan) en Frank Perton (gitaar) brachten met C.U. de Aria uit Bachianas Brasileiras van Heitor Villa-Lobos. Ook hoorden we tijdens deze concerten de verschillende klarinettypes uit C.U. als soloinstrument. Henk Jansen (basklarinet) speelde Kol Nidrei van Max Bruch en Alard de Boer (esklarinet) nam ons mee in Fujiko, een modern werk van Andy Scott.

Voorafgaand aan dit concert is een artikel in het Dagblad van het Noorden geplaatst:

Langs de kade

Een deel van ons orkest deed mee aan Langs de kade tijdens het Stadsfestival Zwolle op 8 september. Ter Pelkwijkpark, Zwolle, om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00.

Van de website: Een voorstelling opdoemend tussen de bomen, een levengroot bordspel in het park of een Familieweide waar van alles te beleven is voor jong en oud. U ontdekt het allemaal met het programma ‘Langs de kade’! Te voet zijn alle voorstellingen te bezoeken, maar nog leuker in het om de Bootdienst vanaf het Rode Torenplein te nemen. U kunt dan op weg naar uw locatie, de grachten op een andere manier ontdekken.