2013

19 en 20 januari – Conservatorium van Gent

In het weekend van 19 en 20 januari reisde Clarinets Unlimited af naar Gent om mee te doen aan het 3e European Clarinet Festival. Tijdens het festival gaven we een concert, met als thema ‘Hollandse Meesters’ met bijzondere werken van alleen Nederlandse componisten.

10 februari – Synagoge Groningen

Op zondagmiddag 10 februari gaven we een gezamenlijk concert met het Ensemble Mihai Scarlat. Onder leiding van de Roemeen Mihai Scarlet bracht dit orkest Balkanmuziek ten gehore. Laat u meeslepen met weemoedige Doina’s, dans op de vrolijke Sirba’s en Hora’s en laat u verrassen door de onregelmatige maatsoorten van de Geampara.

Clarinets Unlimited speelde een programma rond ‘Hollandse Meesters’; oude en nieuwe componisten van Hollandse bodem. Van muziek uit de Hollandse Gouden Eeuw tot muziek uit de 21e eeuw. Zo was o.a. het speciaal voor clarinet choir gearrangeerde Concerto No.8 van barokcomponist Willem de Fesch (Alkmaar 1687 – Londen 1761) te horen. Ook het moderne Wervelingen uit 2009 van Hans Tolhuis uit Rotterdam werd gespeeld. De Groninger componist Frans Vuursteen kwam kort aan bod met zijn ultrakorte, maar explosieve stuk Quips uit 1997.

Plaats: Synagoge Groningen, Folkingestraat 60
Datum: zondag 10 februari
Aanvang: 14.30 uur

16 juni – NH Kerk te Hellum

Op zondag 16 juni om 15:00 uur speelde Clarinets Unlimited werken rondom het thema ‘gewijde muziek’ in de kerk van Hellum, bij Slochteren. Op het programma stonden onder andere het ‘Magnificat’ van Arvo Pärt, ‘Schafe können sicher weiden’ van Bach en het speciaal voor klarinetensemble gecomponeerde werk ‘Monastery Pictures’ van Marko Bürki dat vier sferen in een klooster beschrijft.

10 november – Ten Boer

Na afloop van een repetitieweekend gaven we op zondagmiddag 10 november om 15:30 uur een concert in de Kloosterkerk van Ten Boer.

24 november – Sint Jozefkathedraal in Groningen

Op zondagmiddag 24 november speelden we in het kader van “een uurtje eeuwigheid” in de Sint Jozefkathedraal in Groningen. Het concert begon om 14:00 en duurde, zoals de naam al suggereert, een uur. Clarinets Unlimited speelde werken rondom het thema ‘gewijde muziek’, passend bij het karakter van een uurtje eeuwigheid.