Dirigent

karin-vrieling1Dirigent van Clarinets Unlimited is Karin Vrieling.

Karin Vrieling studeerde bij Reinier Hogerheijde aan het Conservatorium te Groningen. Na het behalen van haar diploma studeerde ze gedurende negen maanden in Brisbane (Australië) aan het Queensland Conservatorium of Music bij Floyd Williams. Sinds haar studietijd geeft Karin regelmatig concerten met verschillende ensembles. Als klarinetdocent was ze verbonden aan onder meer de muziekscholen te Stadskanaal, Dronten en Zeewolde. Gedurende vier jaar werkte ze als projectmedewerker aan het Conservatorium te Zwolle.

In 1999 richtte Karin het tijdschrift De Klarinet op. Dit is een informatief tijdschrift voor beroeps- en amateurklarinettisten in Nederland en België (zie ook www.deklarinet.com). Voor dit tijdschrift schrijft ze artikelen en is ze eindredacteur. Daarnaast is ze als klarinetdocent en coördinator verbonden aan het Zwolse docentencollectief Dubbelgreep.

Sinds kort vormt ze samen met Mariska van der Vaart (fluit) en Simone Colicchia (accordeon) Ensemble Drie. Dit ensemble geeft concerten, verzorgt achtergrondmuziek en educatieve projecten.