Orkest

Clarinets Unlimited is een orkest uit Groningen met een bijzondere bezetting van alleen klarinetten. Het orkest staat onder leiding van Karin Vrieling en bestaat uit ca. 20 klarinettisten. Er worden verschillende klarinetten bespeeld, te weten: esklarinet, besklarinet, altklarinet, basklarinet, contra-altklarinet en contrabasklarinet. De meeste spelers komen uit de amateurmuziekwereld van Groningen. De leeftijd van de spelers varieert van 18 tot 60+.

Het klarinetorkest Clarinets Unlimited is ruim twintig jaar actief in Groningen en omgeving. Het eerste optreden vond plaats op 1 mei 1991 in de Salon, een niet meer bestaand Gronings podium voor geluidskunst en moderne muziek. Daarna liet het orkest op diverse plaatsen van zich horen.

Elk half jaar worden er werken gespeeld rond een bepaald thema. Thema’s die de afgelopen jaren aan de orde kwamen zijn onder andere: originele composities voor clarinet choir, J.S. Bach, music for the millions, film- en operamuziek, Spanje-Scandinavië (in combinatie met een Spaans clarinet choir) en suites. Voor ons orkest zijn meerdere originele composities en arrangementen gemaakt. Verder hebben we vier cd’s opgenomen.

Interesse om mee te spelen?

De repetities van Clarinets Unlimited vinden elke woensdagavond plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Parcival College aan de Merwedestraat 98 te Groningen. Wanneer u interesse hebt om in een klarinetorkest te gaan spelen bent u van harte welkom om vrijblijvend eens te komen kijken en mee te spelen op een repetitie. U kunt ons mailen via clarinetsunlimited@hotmail.com.

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten kunt u ons volgen op Facebook.